Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2012 22:07 - Уродливия еврейски болшевизъм в действие - 87 години от атентата в "Света Неделя"
Автор: dimenzed Категория: История   
Прочетен: 10323 Коментари: 4 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Атентатът в софийската катедрала "Света Неделя” е най-големият терористичен акт в българската история както по броя на жертвите, така и по последиците. По това време е и най-големият атентат в световната история.
Той е връхна точка на т.нар. ултраляв тероризъм на нелегалната БКП, чиято цел е ликвидацията на политическия елит на страната, предизвикване на анархия и хаос и създаване на благоприятни условия за външна инвазия на болшевишките орди.
Решението за бомбената експлозия се взема от Коминтерна (ръководен от евреите в Кремъл), който след пропадане на химерата за световна революция, се преориентира към откровено терористични акции. За целта в България е изпратен Петър Абаджиев и започва избиването на изтъкнати държавници, политици и културни дейци.
След провала на септемврийските размирици през 1923 г., организирани от БКП под давление от Съветския съюз, тя е забранена от Върховния касационен съд на 2 април 1924 г. БКП не изпълнява решението и продължава дейността си в нелегалност. Правителството арестува и убива без съд много нейни активисти, което нанася тежък удар по структурите й.
Набиращият сила ултраляв уклон в БКП решава да отвърне на удара с ново насилие.
Още в края на 1924 г. в ръководството на БКП се ражда идеята да се избият най-важните полицаи и военни накуп. Тъкмо тогава клисарят на църквата "Св. Неделя" Петър Задгорски срещу пари предлага услугите си на БКП. В средата на декември 1924 г. лично шефът софийската терористична комунистическа група П. Абаджиев оглежда тавана на катедралата и занася там първите пакети с взрив.
Целият атентат е замислен, подготвен и осъществен под ръководството на племенника на Райна Княгиня - комунистът Коста Янков.
В края на декември К. Янков, който ръководи Военната организация на БКП, развива идеята за атентат. Знае се, че в черквата "Св. Неделя" се извършват опелата на всички починали от елита на държавата. Янков си избира за жертва началника на Обществената безопасност Владимир Начев или някой друг полицейски големец. Така поради смъртта му в катедралата ще се съберат главните от полицията и от войската. След като бъдат погубени, ще бъдат спечелени няколко месеца, през което време ще се укрият партийните кадри. Допълнителен ефект според Коста Янков ще се постигне и с това, че атентатът ще предизвика смут в противниковия лагер, а може да има и политическо значение, като да принуди царя да състави правителство от средите на лявата буржоазия.
Позицията си по атентата Янков поддържа до края на март 1925 г. В началото на април 1925 г. за жертва е избран ген. Константин Георгиев, един от основателите на Военния съюз и правителствен депутат. Да се убие политическо лице е по-лесно, отколкото добре охраняваните висши полицаи. Смяната на жертвата обаче влече промяна и в целта. Мерникът на терористите е вдигнат много високо. Членът, на почти изцяло ръководената от евреи терористична ЧЕКА (НКВД), Вълко Червенков в свои по-късни обяснения пише: "...за нас главният обект беше не Обществената безопасност, а правителството. То трябваше да бъде избито в черквата, него ние търсехме да унищожим."
На 13 април в прохода Арабаконак цар Борис с автомобила си попада на четническа засада. Като запазва хладнокръвие и съобразителност, царят съумява да избегне смъртта. Покушението не е организирано от комунистите.
Ден след щастливото избавление на царя в ход влиза планът на Военната организация на БКП. Около 8 часа вечерта комунистически престъпници убиват ген. К. Георгиев пред църквата "Свети Седмочисленици", където отива за вечерната служба заедно с внучката си.
На следващия ден, 15 април, Димитър Златарев от Военната организация на БКП се среща с П. Абаджиев в Борисовата градина и му нарежда: "Да се пали фитилът!" Същия ден на аудиенция при царя е ген. Никола Жеков. Вероятно генералът е носителят на подадения от Военната организация сигнал: царят да не присъства на опелото на ген. Георгиев, определено за 16 април следобед.
Траурното шествие влиза в църквата в 15 часа. Службата се ръководи от софийския митрополит Стефан, бъдещ български екзарх. Първоначално ковчегът е поставен до колоната, която трябва да бъде взривена, но след това е преместен по-напред, поради големия брой хора, дошли на церемонията. Така по случайност най-видните присъстващи са отдалечени от мястото на взрива.
Съгласно плана на атентаторите, когато хората са събрани и службата започва, Петър Задгорски дава знак на Никола Петров да взриви експлозива, след което двамата напускат сградата. Това става около 15:20 часа. Експлозията събаря главния купол на църквата, затрупвайки вътре множество хора. Взривната вълна в затвореното помещение нанася допълнителни поражения.
След ужасяващия взрив нито един министър не е убит.
Затрит е обаче цветът на българското войнство - 11 генерали и много офицери. Убити са трима народни представители, интелектуалци и обикновени хора. Жертвите са 134 души, други умират по-късно от раните си, и така общият брой на жертвите е 213. Ранените са над 500 души. Умират включително деца, жени и възрастни хора.


image

image

image

image

image

image


ПРИСЪДАТА
Обесването на атентаторите от атентата над църквата “Света Неделя”: Петър Задгорски (клисарят) - обесен, Георги Коев го бесят, Марко Фридман очаква да бъде обесен, София, при еврейските гробища зад игрище “Славия”, 27 май 1925 г.


image

image

image

image




Гласувай:
19



1. nkf - Този терористичен акт най-конс...
18.04.2012 11:25
Този терористичен акт най-консистентно показва истинското отношение на комунистите към България. Тук най-ясно се вижда, че те никога не са били Българи, не са и няма да станат Българи. Тази терористична организация трябва да бъде най-после забранена със закон.
цитирай
2. dimenzed - Това са едни от "ценностите" родени от чумавата анти-човешка червена идеология!
18.04.2012 15:12
В основата си те са еврейски атеистични безродни нищожества - дегенерати, убийци, садисти и прочие малоумна интернационална измет!
цитирай
3. nkf - В основата си те са еврейски атеи...
19.04.2012 13:12
dimenzed написа:
В основата си те са еврейски атеистични безродни нищожества - дегенерати, убийци, садисти и прочие малоумна интернационална измет!

Така е,комунистическите и левите движения- особено в последните сто години- не само са пълни с еврей, но те са главните вдъхновители. Обаче левичарството, като цяло, е магнит за всякакви лица обременени с нравствени/ морални недостатъци, а именно: клептомани, лъжци, убийци, предатели( тоест не зачитащи никакви форми на лоялност и обвързаност към семйство, род, народ, родина, вяра, юридически договорености и т.н.), сексуални извратеняци, интелектуално нисши индивиди- страдащи от остра умствена недостатъчност. Накратко- комунизма / левичарството - за сетен път с еповтарям- е политическа платформа/идеология на дегенератите, институционализирана психопатия.
Апропо, антихристиянският бяс у психопатите е поради причина, че Христовото послание е сегрегационно по отношение на дегенартите и общеание за бъдещото им изличаване, в една финална битка, от лицето на земята " дърво, което не дава добри плодове отсича се и се хвърля в огъня". Та- знаейки, че са осъдени същите тези бесове изливат най-сатанинска злоба срещу белия християнин.
цитирай
4. dimenzed - Абсолютно вярно!
19.04.2012 18:03
Абсолютно вярно!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dimenzed
Категория: История
Прочетен: 326326
Постинги: 41
Коментари: 156
Гласове: 1078
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031