Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2014 14:23 - ЧЕРНОБИЛ - ТРАГЕДИЯТА И ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО
Автор: leididi1 Категория: Хоби   
Прочетен: 6869 Коментари: 9 Гласове:
46

Последна промяна: 27.04.2014 14:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image
На 26 април 1986 година в съветската

Чернобилска атомна електроцентрала „Ленин“

става най-тежката авария в историята

на ядрената енергетика. В резултат на

зловещото съчетание на съветска техника

плюс съветска немърливост и

съветско глупаво експериментиране,

се стига до продължаваща и до днес трагедия.

 

 В нощта на 25 срещу 26 април  1986 година в Чернобилската АЕЦ се провежда учение на персонала на 4-ти реактор за спирането му imageпри затруднени условия, както и тестване на самозахранващата  система. И така го тестват, че предизвикват страхотен взрив, който изхвърля в атмосферата  радиоактивни отпадъци  понесени над  Украйна, Беларус, Русия, Скандинавия, България. Непосредствено след взрива и от острата лъчева болест умират 68  души. Но хиляди загиват от причинената радиация  през следващите години. Обширни райони в Украйна, Беларус и Русия са трайно  замърсени, а около двеста хиляди души са евакуирани от родните им места.

 РАДИАЦИЯТА УБИВА 1 МИЛИОН БЪЛГАРИ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 25 ГОДИНИ

Ежедневно в България се откриват по 100 случая на болни от рак. Основната причина е аварията в Чернобил. Ядреният разпад след нея всяка година става все по-голям и пораженията му върху здравето на хората все по-сериозни.  С

Според  видния онколог проф.д-р Иван Черноземски

в следващите 25 години над 1 млн. българи ще се разболеят от рак.

Процесът на разпадане на някои радиоактивни елементи започва едва сега. А това  означава, че населението на Украйна, Беларус, България и Русия тепърва ще среща раковата смърт.

Около 35 000 българи годишно се разболяват от рак. 250 000  се борят с рака в момента. Смъртните случаи се увеличават и са достигнали до 17 000  годишно.  Раково болните у нас са двойно повече в сравнение с 90-те години на миналия век! Увеличават се и българите, които имат проблеми с репродукцията и страдат от стерилитет. Това е главно поколението на 25-30-годишните, които са се родили непосредствено преди и след аварията в Чернобил. И нещо непознато преди Чернобил – 13-15 годишни  ученици се оперират от тумори на щитовидната жлеза или нарушения в дейността на важната жлеза и на хипофизата.

Тази жестока картина е пряк резултат от комунистическото престъпление

скрило от българския народ истината за аварията в АЕЦ „Ленин“ в Чернобил. Все още има държавни чиновници, които прикриват престъпленията на бившите комунистически управници. Водят се дискусии. За сериозните учени е ясно, че няма раково заболяване без причина, а по-голяма причина от чернобилската радиация  няма поне по нашите земи.

image

 

КОИ СА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СКРИЛИ ИСТИНАТА ЗА АВАРИЯТА И ОБРЕКЛИ НА СМЪРТОНОСНА РАДИАЦИЯ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

 

Според чл.1, ал.2 от действащата през 1986 година Конституция на НРБ:

 

Ръководната сила в обществото и държавата е Българската комунистическа партия.

 

Висшия политически елит на БКП запазва в тайна информацията за Чернобилската смъртоносна авария и прави така, че неподозиращото за опасността от нея българско население е подложено на действието на радиационния  облак преминаващ над страната. Но самите ръководни функционери на комунистическата държава, вземат своевременно предпазни мерки за себе си и за своите близки и роднини – включително се снабдяват с вода и храна от „далечна чужбина“. 

 

КОИ СА НЕГОДНИЦИТЕ, КОИТО ПЪРВО МИСЛЯТ ЗА СЕБЕ СИ И СА ГОТОВИ ДА УНИЩОЖАТ  БЪЛГАРСКИЯ НАРОД?

 

Ето имената на членовете на най-висшия политически орган на БКП избрани през същия фатален месец април на XIII конгрес на тази партия.  Нека не се изненадваме, че сред тях е и бащата на днешния лидер на БСП Сергей Станишев.

 

Състав на ПОЛИТБЮРО НА ЦК НА БКП СЛЕД XIII КОНГРЕС – АПРИЛ 1986 Г.

 

Генерален секретар: Тодор Живков

 

Членове: Георги Атанасов, Гриша Филипов, Добри Джуров, Йордан Йотов, Милко Балев, Огнян Дойнов, Пенчо Кубадински, Петър Младенов, Станко Тодоров, Тодор Живков, Чудомир Александров.

 

Кандидат-членове: Андрей Луканов, Георги Йорданов, Григор Стоичков, Петър Дюлгеров, Димитър Стоянов, Стоян Марков.

 

Секретари на ЦК: Гриша Филипов, Йордан Йотов, Милко Балев, Чудомир Александров, Васил Цанов, Димитър Станишев, Емил Христов, Кирил Зарев, Стоян Михайлов.

 

 

 

ЛЪЖИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА НОМЕНКЛАТУРА

Два дни след аварията съветското партийно и държавно ръководство, начело с Генералният секретар на КПСС Михаил Горбачов, мълчи и не казва истината.  У нас висшата комунистическа номенклатура също дни наред  крие истината от народа.  През това време хората са по улиците и площадите,  участват в първомайски манифестации и дори приветстват своите червени господари. Децата са по детските площадки и градските градини.  Радиацията ги настига по катерушките, на пясъчника, където си играят, на разходка с мама и татко. Днес вече е ясно, че сред 30 годишните  и 50-60 годишните  най-силно се проявяват раковите заболявания.  

imageНо докато българите са подложени на страшното облъчване, комунистическата номенклатура взема съответните мерки – специални хранителни запаси и вода, проверка на жилищата за радиация, проверка на правителствения хотел „Рила“ в центъра на София, защото той е „хранителната база“ в този период на номенклатурата. Там ежедневно се е приготвяла храната за домовете на комунистическите първенци. За майските празници за номенклатурата е доставено агнешко месо от другия край на света – Австралия и е забранено пиенето, готвеното и миенето с „българска вода“.  В същото време единствената новинарска програма на единствената телевизия, излъчва информация, че „в храната и водата няма радиационно замърсяване“.

ИСТИНАТА И ПОСЛЕДИЦИТЕ                                                                                                         

 

На 4 май 1986 г. Тодор Живков разбира, че положението е много по-сериозно,  но въпреки това заповядва:  „Ще си мълчим”.  Нормалният човешки разум отхвърля такъв тип поведение. А колко е било просто - хората да бъдат предупредени навреме да не излизат навън, да носят маска на устата, която би ги предпазила поне от радиоактивен йод, който се разпада за 7-8 дни.  Днес става ясно, че радиацията в млякото е била 18 пъти над допустимите норми. Заразени са животните, които при паша са поглъщали цезий. Той има полуразпад 27-28 години.

 

Най-честите последици от Чернобил са уврежданията на новородени.  По доза радиация на глава от населението  България е  в групата с пряко засегнатите страни – Украйна, Беларус и Русия. Това е така в резултат на лъжата и престъпното мълчание на висшето ръководство на БКП.

 

                Научен колектив от Института по радиобиология и нуклеарна медицина тогава изследват почвата и водата, както и храни от всякакъв вид и произход и в засекретен от ДС доклад  четем:

"Има групи хора, като децата между 7 и 16 години, при които максималното регистрирано облъчване спрямо годишните граници е 380 на сто... Вероятността от увреждания на плода даже при ниски дози радиация е много голяма и може да доведе до тежки социални последици...". И прогнозират, че последствията от аварията ще се проявят след десетки години, а също и в следващите поколения.




Гласувай:
48



1. perrorabiosotannen - 1
27.04.2014 16:30
Много болна тема засягаш.
цитирай
2. ghostrider1 - perrorabiosotannen
27.04.2014 16:57
Може да е болна но е самата истина, научете се да показвате истината а не да живеете в миналото, като я криете. Това и след 100 години ще се говори. Браво за поста.
цитирай
3. vlajniochi - Темата е наистина болна, но насе...
27.04.2014 17:14
Темата е наистина болна, но населението ни още по-болно. И то защото дебилността, алчността и безхаберието на властващите интересуващи се единствено от собствените си интереси и его е по-голяма от колкото сърцата им. Какъв трябва да си, за да не кажеш истината на народа си. Това дело за масово унищожение и геноцид ли е или какво? Ясно е че се крият като мишки по дупките си пък какво ги боли за населението да мре! После ми се усмихват с лицемерни усмивки все едно са най-добрите и хрисими. Стига с тая дипломатщина ясно ни е какви сте! Благодаря за темата.
цитирай
4. leididi1 - Описаното в текста доказва наис...
27.04.2014 17:36
Описаното в текста доказва наистина колко болно е обществото ни. Чудим се защо сме на първо място в света от най-много болни с ракови заболявания. Ами това е отговоря! Дали е случайна грешка или нарочно? Ясна е каква е била целта.
цитирай
5. perrorabiosotannen - rbk
27.04.2014 18:42
ghostrider1 написа:
Може да е болна но е самата истина, научете се да показвате истината а не да живеете в миналото, като я криете. Това и след 100 години ще се говори. Браво за поста.

Смятам, че ме бъркаш с някой друг, Друже, не ти се сърдя, занапред преди да почнеш да поучаваш някой, виж първо кой е!!!
цитирай
6. perrorabiosotannen - x
27.04.2014 19:11
Имах в предвид, че ще ми е много интересно как ще се изкажат специалистите от двата лагера, което засега не се случва. На мен руснаците са ми изключително противни и не желая по никакъв начин да ги коментирам, колкото по - малко се сещам, че съществуват, толкова по - добре. В моето семейство веднага се взеха мерки, когато се случи това, баща ми слушаше радио "Свободна Европа" имаше и такива хора тогава, така че се самоуведомихме, на часа. Предполагам, че повечето от отговорните са вече покойници, от човъркането на раната едва ли ще има много полза. И ако целта на статията е поучителна, тоест да се види кой, кой е, мисля че битката е предварително загубена. С уважение: слуга Ваший.
цитирай
7. perrorabiosotannen - Del Retrete
28.04.2014 00:11
Бъркаш думата Против със Омраза, така, че целия тоя ферман дето си го избродирал, язък ти за труда. Т'ва в случай, че правилно съм те разбрал: авторе - изключителен, сега ако ти е останала енергия, пусни нещо и по темата, ако обичаш. Лека нощ.
цитирай
8. yotovava - Двамата ми племеника се родиха
28.04.2014 11:54
с церебрална парализа.
При мен лично след Чернобил се отключи една такава мигрена, че десет години нямах грам облекчение. Хеле успях с хомеопатия да се справя.
И още се мълчи за Чернобил, и още никой не е съден или подведен под отговорност.
цитирай
9. анонимен - според мене
28.04.2014 13:29
Няма и никой да поеме такава, всичко е потулено и скрито, гледал съм докоментални филми, направо хората са ги оставяли сами да се спасяват, не са могли всички да напуснат мястото, но наистина трябва да поеме някой отговорността зашото това се отрази на целият свят, както и на природата. Гледките бяха потресаващи, направо грозна картина :(
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leididi1
Категория: Хоби
Прочетен: 414271
Постинги: 53
Коментари: 169
Гласове: 4293
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031